Strafrecht

Strafrecht kan ons allemaal raken. Zo kunt u slachtoffer zijn van een strafbaar feit, maar ook al dan niet terecht als verdachte worden aangemerkt. Goede advisering tijdens het strafrechtelijk onderzoek is cruciaal en kan soms erger voorkomen. Wij staan particulieren (waaronder minderjarigen) en bedrijven bij die op welke wijze dan ook in aanraking zijn gekomen met het strafrecht. Ons kantoor behandelt zaken voor de politierechter, meervoudige kamer en in hoger beroep.

Gespecialiseerde advocaat

Voor goede rechtsbijstand in uw strafzaak is het belangrijk dat u een advocaat inschakelt met verstand van zaken. Mr. Gert Meijer van ons kantoor is gespecialiseerd in het strafrecht en jeugdstrafrecht. Met ruim 25 jaar ervaring als strafrecht advocaat is hij de aangewezen advocaat om uw strafzaak te behandelen. Gert Meijer haalt in elke zaak het onderste uit de kan. Het liefst is dat een vrijspraak, soms is dat een zo laag mogelijke straf. Gert Meijer neemt ruim de tijd om samen met zijn cliënt een strategie te bepalen. Hij heeft daarbij niet alleen oog voor de juridische aspecten van de zaak maar ook voor de persoon die hij verdedigt.

Dagvaarding ontvangen?

Als u een dagvaarding heeft ontvangen om te verschijnen voor de (politie)rechter is het belangrijk om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wij kunnen namelijk al in het begin van het proces veel invloed uitoefenen, dossierstukken opvragen en ontlastend bewijs voor u verzamelen.
Ook al is het geen hele zware zaak of denkt u dat het wel los zal lopen adviseren wij u ten minste advies in te winnen. Een veroordeling kan namelijk nog lang nadelige gevolgen hebben. Zo kan dat u belemmeren in het vinden van werk omdat u misschien geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) meer krijgt.

Ook als u bent opgeroepen voor verhoor of een gesprek bij de politie is het verstandig om tevoren contact met ons op te nemen. Ook als u denkt dat u niets verkeerd heeft gedaan. Soms plegen mensen een strafbaar feit zonder zich daarvan bewust te zijn of kunt u ten onrechte een verdenking op u zelf vestigen door een onhandige verklaring af te leggen bij de politie. Als u een verklaring heeft afgelegd bij de politie is het moeilijk om die later weer van tafel te krijgen of aan te passen. Daarom raden wij u aan altijd van te voren contact op te nemen met een advocaat. Deze advocaat kan u adviseren over of het slim is om op dat moment een verklaring af te leggen en over de inhoud van die verklaring. De advocaat kan ook een inschatting maken of het nodig is dat hij of zij aanwezig is bij het verhoor.

U kunt vrijblijvend langskomen voor een oriënterend gesprek. Neem dus vooral contact op. Mr. Meijer is rechtstreeks per mail bereikbaar op meijer[at]lloyd-advocaten.nl.

Slachtoffer

Bent u slachtoffer van een misdrijf, dan kan het zinvol zijn om in een vroeg stadium een van onze advocaten in te schakelen voor de indiening van een schadeclaim en het verkrijgen van informatie uit het strafdossier.

Kosten

Ons kantoor staat cliënten zowel op toegevoegde basis (pro deo) als betalend bij. Pro Deo betekent dat een deel van de advocaatkosten door de overheid wordt betaald als u een relatief laag inkomen heeft.