Strafrecht

Strafrecht kan ons allemaal raken. Zo kunt u slachtoffer zijn van een strafbaar feit, maar ook al dan niet terecht als verdachte worden aangemerkt. Goede advisering tijdens het strafrechtelijk onderzoek is cruciaal en kan soms erger voorkomen. Wij staan particulieren (waaronder minderjarigen) en bedrijven bij die in aanraking zijn gekomen met het strafrecht. Ons kantoor behandelt zaken voor de politierechter, meervoudige kamer en in hoger beroep. Ook bij taakstrafzittingen kunnen wij u bijstaan. Daarnaast kunnen wij voor u een klaagschrift indienen wanneer uw rijbewijs is ingevorderd of wanneer goederen in beslag zijn genomen.

Gespecialiseerde advocaat

Voor goede rechtsbijstand in uw strafzaak is het belangrijk dat u een advocaat inschakelt met verstand van zaken. Mr. Gert Meijer van ons kantoor is gespecialiseerd in het strafrecht en jeugdstrafrecht. Met ruim 25 jaar ervaring als strafrecht advocaat is hij de aangewezen advocaat om uw strafzaak te behandelen. Gert Meijer neemt ruim de tijd om samen met zijn cliënt een strategie te bepalen. Hij heeft daarbij niet alleen oog voor de juridische aspecten van de zaak maar ook voor de persoon die hij verdedigt.

Dagvaarding ontvangen?

Als u een dagvaarding heeft ontvangen om te verschijnen voor de (politie)rechter is het belangrijk om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wij kunnen zo nodig en zo mogelijk al in het begin van het proces invloed uitoefenen en dossierstukken opvragen.
Ook al is het geen hele zware zaak of denkt u dat het wel los zal lopen adviseren wij u ten minste advies in te winnen. Een veroordeling kan namelijk nog lang nadelige gevolgen hebben. Zo kan dat u belemmeren in het vinden van werk omdat u misschien geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) meer krijgt.

Ook als u bent opgeroepen voor verhoor of een gesprek bij de politie is het verstandig om tevoren contact met ons op te nemen. Ook als u denkt dat u niets verkeerd heeft gedaan. Wanneer u een verklaring heeft afgelegd bij de politie is het moeilijk om die later weer van tafel te krijgen of aan te passen. U heeft het recht om desgewenst uw advocaat het verhoor te laten bijwonen.

U kunt vrijblijvend langskomen voor een oriënterend gesprek. Mr. Meijer is rechtstreeks per mail bereikbaar op meijer[at]lloyd-advocaten.nl.

Kosten

Ons kantoor staat cliënten zowel op toegevoegde basis (pro deo) als betalend bij. Pro Deo betekent dat een deel van de advocaatkosten door de overheid wordt betaald als u een relatief laag inkomen heeft.