Seminar Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra)

Seminar

Per 1 januari 2020 treedt de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (Wnra) in werking. Ambtenaren krijgen zoveel mogelijk dezelfde rechten en plichten als werknemers in het bedrijfsleven. Het arbeidsrecht wordt van toepassing, maar de bijzondere regels van de publieke sector blijven bestaan.

Wat verandert er in de praktijk voor u als u ambtenaar bent? Krijgt u straks een arbeidscontract? Moet u wijzigingen in arbeidsvoorwaarden accepteren? Wat gebeurt er met mandaatbesluiten? Bent u gebonden aan een cao? Welke procesgang moet u volgen als u in een conflictsituatie raakt? Hoe zit het met ontslagrecht?

Van ambtenarenrecht naar arbeidsrecht; wat betekent dat voor u?

Graag nodigt Lloyd advocaten u uit voor een seminar waar Barbara Pelzer en Saskia van Gessel, advocaten arbeidsrecht, u in vogelvlucht bijpraten over deze onderwerpen en praktische tips geven waarmee u uw voordeel kunt doen. Uiteraard is er ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Wanneer en waar?

Het seminar vindt plaats op donderdag 11 april 2019 in Brouwhotel Parkzicht aan het Museumplein 3 te Veendam.

Het programma is als volgt:

  • 14:00 uur Inloop
  • 14:15 – 15:15 uur Inleiding rechtspositie ambtenaren, civiel arbeidsrecht, overgangsrecht
  • 15:15 – 15:30 uur Pauze
  • 15:30 – 16:30 uur Wnra: de belangrijkste gevolgen voor de praktijk
  • 16:30 uur Borrel

Voor wie?

Medewerkers met aanstelling bij een overheidswerkgever zoals de gemeente, de RDW, De Kompanjie, Waterschap Hunze en Aa’s, en openbare onderwijsinstellingen.

Aanmelden

Inschrijving voor het seminar is mogelijk tot uiterlijk 5 april 2019 of zoveel eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt. Deelname aan dit seminar is kosteloos. Stuur een mail met uw gegevens en de organisatie waar u werkzaam bent naar: info@lloyd-advocaten.nl. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u van ons bericht of u geplaatst bent.