Mr Barbara Pelzer

Mr Barbara Pelzer (1974) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Maastricht en is daarnaast afgestudeerd post-doctoraal (LL.M) European Law and Comparitive Law. Tijdens haar studie heeft zij ook het eind doctoraal Frans recht (maîtrise en droit) gehaald aan de Universiteit van Aix-Marseille. Sinds 1998 is mr Pelzer werkzaam in de advocatuur, thans als partner bij Lloyd Advocaten. Zij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Mr Pelzer is daarnaast verbonden aan de Universiteit van Groningen als docent Arbeidsrecht en promovendus.

Specialisatie

Barbara Pelzer is lid van Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). In het het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft zij het rechtsgebied arbeidsrecht geregistreerd, hetgeen de verplichting meebrengt om elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA ten minste tien opleidingspunten te behalen op het gebied van arbeidsrecht. Een verplichting waar Barbara ruimschoots aan voldoet. Zij doceert zelf arbeidsrecht aan professionals in de zorg en aan rechtenstudenten.

Nevenfuncties

Barbara maakt deel uit van de Raad van Toezicht van de Doktersdienst Groningen. Deze toezichthoudende taak sluit goed aan bij haar advocatenpraktijk. Daarnaast is zij secretaris binnen het bestuur van Stichting Noordelijk Pinksterkamp (scouting).

“Het leuke aan mijn werk als advocaat is de afwisseling. ’s Ochtends denk je te weten wat je die dag gaat doen. ’s Avonds blijkt dat je de hele dag druk bent geweest maar met hele andere belangrijke dingen. Maar altijd in het belang van de cliënt.”

 

pelzer@lloyd-advocaten.nl       LinkedIn-profiel van Barbara Pelzer weergeven

logoVaanNieuw